Home Gebouw Vereniging Aanmelden Contact Gebouw
Centraal Wonen is een vorm van gemeenschappelijk wonen, waarin bewoners behalve over eigen woonruimte ook beschikken over gemeenschappelijke ruimtes Deze manier van wonen geeft b.v. de mogelijkheid om een aantal gezamenlijke activiteiten te ondernemen: tuinieren, feestvieren, hobby’s uitoefenen, samen eten ect.. Regelmatig wordt er gezamenlijk gekookt. De niet-kokers mogen dan afwassen. De centrale ruimtes worden vaak gebruik voor verschillende activiteiten van de bewoners. U moet dan denken aan verjaardagen, lezingen. muziekmiddagen, vergaderingen e.d.
Ook kinderopvang is makkelijker te regelen. Belangrijke activiteiten zijn het vergaderen, de bewoners bepalen samen hoe het project eruit ziet en hoe het gebouw wordt onderhouden. Voor de voorgang van het project zijn verschillende commissies opgericht. Zo is er een schoonmaakcommissie, een , kippencommissie, een tuincommissie,  een barcommissie, een technische commissie, een p.r. commissie.
Naast de centrale huiskamer en keuken hebben wij ook de beschikking van een wasmachineruimte en een hobbyruimte, een grote tuin en een moestuin. Aan de beide vleugels van het project liggen de fietsen-en containerhokken.
Centraal Wonen Uithoorn
De hobbyruimte. Al het gereedschap is door de vereniging aangekocht. Iedereen mag daar gebruik van maken.
Gebouw